Vanwege mogelijk noodweer heeft het KNMI code oranje afgegeven voor het hele land. De gemeente Súdwest-Fryslân had haar inwoners uitgenodigd in Koudum om mee te praten over de toekomst van zorg maar verplaatst dit naar woensdag 17 juli.
“We vinden dit onderwerp ontzettend belangrijk en gaan hierover graag met onze inwoners in gesprek maar veiligheid staat voorop. We kunnen en willen geen risico nemen. Vanwege de slechte weersvoorspellingen zien we ons genoodzaakt om de bijeenkomst te verplaatsen. We hebben direct de agenda’s getrokken en gelukkig kan de eerste bijeenkomst een week later alsnog plaatsvinden,” zegt wethouder Marianne Poelman.
De bijeenkomst in Koudum is op 17 juli van 19.30 tot 21.30 uur in de Klink in Koudum (drs Tinholtstraat 1). Geïnteresseerde inwoners kunnen zich aanmelden via: swf.frl/inwonersbijeenkomst-zorg
Over de bijeenkomsten
Gemeente Súdwest-Fryslân organiseert drie bewonersbijeenkomsten in Koudum, Makkum en Sneek om met inwoners te praten over de toekomst van zorg. Aanleiding is het voornemen van de Friese ziekenhuizen om op termijn van vier naar drie ziekenhuizen te gaan, waarbij het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Tjongerschans in Heerenveen plaatsmaken voor een nieuw ziekenhuis in Joure. Zover is het nog niet maar de gemeente wil inwoners goed informeren en verkennen wat er nodig is om iedereen in de grootste gemeente van Nederland toegang tot kwalitatief goede zorg te blijven bieden. De bijeenkomsten in Makkum en Sneek vinden na de zomer plaats. In Koudum kan komende week op woensdagavond 17 juli in de Klink gesproken worden over zorg.
De beste zorg voor onze inwoners
De beste zorg, dat is wat de gemeente Súdwest-Fryslân wil. Maar wat is de beste zorg? Zijn mensen bereid en in staat om daar verder voor te reizen? Welke zorg kan de huisarts op zich nemen en waarvoor is een ziekenhuis nodig? Wat zijn de gevolgen als het ziekenhuis in Sneek mogelijk sluit? Hierover gaat de gemeente in gesprek met haar inwoners tijdens de drie bijeenkomsten. De gemeente wil dat inwoners goed geïnformeerd zijn en betrokken worden bij de plannen en de mogelijke gevolgen. Planbureau Fryslân en Lysias Advies, die eerder de mogelijke impact onderzochten, presenteren tijdens de avonden hun bevindingen aan inwoners.